Cenik

Različni pacienti potrebujejo različne vrste zdravljenja – to še posebej velja za področje implantologije in protetike, kjer je ena najpomembnejših faz v zdravljenju ravno načrtovanje. Vsak pacient po natančnem pregledu prejme izčrpen opis zdravljenja, pisni izvid, predračun in časovni načrt predvidenega zdravljenja.

Pacienti večkrat vprašajo, koliko stane npr. implantat, vendar si redkokdo verjetno želi implantata, ampak lep in funkcionalen zob na implantatu, ali pa mostiček, ali pa protezo, ki je lahko vpeta na dveh, štirih, petih ali osmih implantatih. Vse je odvisno od posameznikovih anatomskih pogojev, želja, navad, in nenazadnje tudi finančnih zmožnosti. Enako velja za ostale kirurške posege, nekirurške vrste zdravljenja in zobozdravstvene posege.

Nemalokrat je pred določenimi posegi potrebno kirurško ali pa nekirurško pozdraviti še kaj drugega kot osnovni problem pri pacientih in ravno zato je še kako pomembno, da se pred začetkom obravnave pacientov opravi natančen pregled, da se pregleda rentgenske posnetke, fotografije, izvide morebitnih predhodnih zdravljenj, nato pa se napravi načrt zdravljenja. Cena pregleda pred kirurškim posegom je 50 €., cena obsežnejšega pregleda z izdelavo načrta zdravljenja pa 80€.