Spoznajte nas

V D centru verjamemo v timsko delo. Sodelujemo s kolegi različnih strok – nekateri delajo v sosednjih prostorih (Clarus-Dental), nekateri pridejo občasno in se vključijo v zdravljenje posameznih pacientov, nekaterim pa paciente napotimo na dodatno zdravljenje. David in Tadej Dovšak redno predavata tudi v tujini in imata širok krog prijateljev med mednarodno priznanimi strokovnjaki v tujini. Nemalokrat tako pri načrtovanju zdravljenja v odločitve vključimo tudi strokovnjake iz tujine. Jedro D centra pa predstavljamo:

David DovšakDavid Dovšak, maksilofacialni kirurg

Dr. David Dovšak je diplomant Medicinske fakultete v Ljubljani. Po skoraj dveletnem delu na Kliniki za plastično kirurgijo in opekline je začel s specializacijo iz maksilofacialne in oralne kirurgije. Med specializacijo se je še dodatno izobraževal v tujini (Glasgow, Praga, Heidelberg), po specialističnem izpitu pa v Zagrebu pri prof. Viragu, kjer se je izpopolnjeval v onkološki kirurgiji glave in vratu. Kmalu se je delno zaposlil na Medicinski fakulteti kot asistent za predmet maksilofacialna in oralna kirurgija, na Kliniki za maksilofacialno in oralno kirurgijo pa je postal najprej vodja onkološke dejavnosti, nato pa vodja operacijske dejavnosti do svojega odhoda iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana leta 2007. Istega leta je začel delati kot zasebnik in se posvetil predvsem estetiki obraza in zob. Zaradi posebnosti maksilofacialne kirurgije in svojega znanja je lahko pod eno streho omogočil obravnavo pacientov, ki potrebujejo implantološko zdravljenje oziroma potrebujejo obravnavo stanj v ustni votlini in tiste, ki potrebujejo ali želijo estetske posege v področju glave in vratu.

Dr. David Dovšak je aktivni član več domačih in mednarodnih združenj, redno predava tako doma kot v tujini in se redno izobražuje pri priznanih mednarodnih strokovnjakih. Od 2009 do 2014 je bil predsednik Združenja za maksilofacialno in oralno kirurgijo Slovenije (ZMOKS), od leta 2014 pa je njegov podpredsednik. Zaposlen je v Dentalnem kirurškem estetskem D centru, ki ga tudi vodi.

Petja DovšakPetja Dovšak, zobozdravnica

Dr. Petja Dovšak je zaključila študij dentalne medicine v Ljubljani in se najprej zaposlila v ambulanti za otroško zobozdravstvo v ZD Polje v Ljubljani. Po dveh letih dela v zdravstvenem domu je začela delati v zasebni zobozdravstveni ordinaciji v Ljubljani, od leta 2011 pa je zaposlena v D centru, kjer je vodja stomatološkega tima. Redno se izobražuje pri priznanih strokovnjakih v tujini in se posveča predvsem protetični rehabilitaciji pacientov z implantati.

Dime Sapundžiev, dr. dent. med., Specialist oralne kirurgije

Dr. Dime Sapundžiev je končal stomatološko fakulteto leta 1999 in specializacijo iz oralne kirurgije leta 2003 v univerzi v Sofiji v Bolgariji. Leta 2006 se je zaposlil na kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer je delal kot specialist oralni kirurg do leta 2015. Od leta 2008 do leta 2015 je deloval tudi kot asistent na katedri za maksilofacialno in oralno kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Od januarja 2016 sodeluje v dentalnem kirurškem estetskem D centru kot specialist na področju oralne kirurgije, kjer oskrbi večino pacientov napotenih z napotnicami ZZZS.

Področja, s katerimi se kot specialist podrobneje ukvarja, so atravmatska ekstrakcija zob, odstranjevanje modrostnih zob, zdravljenje odontogenih vnetij, periapikalna zobna kirurgija, predprotetična kirurgija, zobna implantologija, kostna in mehkotkivna augmentacija, zobna in čeljustna radiologija, diagnostika in zgodnje odkrivanje raka v ustni votlini, odkrivanje in zdravljenje motenj v čeljustnih sklepih, zdravljenje obrazne bolečine. Dr. Sapundžiev velja za izjemnega strokovnjaka na področju preprečevanja in zdravljenja osteonekroze, ki je povzročena z zdravili (odmiranja kosti pri pacientih, ki jemljejo zdravila proti osteoporozi).

Je aktiven član številnih mednarodnih združenj na področju oralne kirurgije in implantologije in je pogosto vabljen kot predavatelj na kongresih in strokovnih srečanjih doma in v tujini. Je mnenjski voditelj in referenčna oseba za več podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo opreme in materialov za področje oralne kirurgije.

 

Tadej DovšakTadej Dovšak, maksilofacialni kirurg

Dr. Tadej Dovšak je diplomant Medicinske fakultete v Ljubljani. Leta 2009 je v Ljubljani končal specializacijo iz maksilofacialne in oralne kirurgije, zaključuje pa tudi študij dentalne medicine. Že med specializacijo se je usmeril v onkološko in rekonstruktivno kirurgijo glave in vratu, dodatno se je izobraževal na kongresih in tečajih v tujini ter doma. Kot prejemnik štipendije Evropskega združenja za maksilofacialno kirurgijo, se je mesec dni izobraževal tudi v Zagrebu pri prof. Viragu. Trenutno je zaposlen kot del onkološko-rekonstruktivnega tima na Kliniki za maksilofacialno in oralno kirurgijo ter kot asistent na Medicinski fakulteti za predmet maksilofacialna in oralna kirurgija. Zaključuje tudi doktorski študij, kjer preiskuje vpliv onkološkega zdravljenja na stanje imunskega sistema bolnikov. Dr. Tadej Dovšak je aktivni član domačih in mednarodnih združenj, redno predava doma in v tujini. Od leta 2012 pogodbeno sodeluje v Dentalnem kirurškem estetskem D centru.

 

Miča ZupanMiča Zupan, kirurška inštrumentarka

Sestra Miča, kot jo že dolgo kličemo prijatelji in sodelavci, je nepogrešljiv del našega tima. Za sabo ima dolgoletne izkušnje. Začela je kot sestra v intenzivni enoti kirurške klinike, ki je nekoč v nekdanji Jugoslaviji predstavljala vrh v strokovnem merilu. Kasneje je postala vodja sestrskega tima v enoti za intenzivno terapijo na oddelku za srčno kirurgijo. Zadnja leta službovanja v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani je delovala kot inštrumentarka na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo in kot vodja oddelčnih sester. Od leta 2006 dela z nami kot nadzorna sestra. Miča je sicer strokovno zelo aktivna tudi drugod, vodi tečaje prve pomoči pri Rdečem križu Slovenije, več let je sodelovala v kirurški ekipi pri smučarskih skokih v Planici ter v mobilni bolnici in še vedno deluje kot mentorica drugim medicinskim sestram.

 

Melani MitovMelani Mitov, kirurška inštrumentarka

Melani Mitov je končala šolo za kirurške inštrumentarke v Srbiji, nato pa se je zaposlila na Inštitutu za kardiovaskularno kirurgijo v Beogradu. Od leta 2011 živi v Sloveniji. Pri nas se je izpopolnjevala pod mentorstvom sestre Miče in v letu 2016 prevzela vlogo glavne inštrumentarke v D Centru.

 

Dali PišekDali Pišek, administratorka

Dali je pacientov prvi kontakt z D centrom in s svojim nasmehom izza sprejemnega pulta je pravi naslov za vse informacije. Dolgoletne izkušnje s strankami in dobro poznavanje načina dela v ambulanti ji omogočajo učinkovito delo, zagotavljajo dobro pomoč pacientom in nudijo podporo ostalim strokovnim sodelavcem.

 

 

Ostali ožji sodelavci