Interdisciplinarna obravnava pacientov

V D centru sodelujemo z več zobozdravniki. Tako se kirurški del zdravljenja zaključi pri nas, nato pa pacientov zobozdravnik nadaljuje z izdelavo zob na implantatih. Implantologija je interdisciplinarna veda in za dober uspeh zdravljenja je nujno sodelovanje strokovnjakov različnih področij. V osnovi pa gre predvsem za kirurško vedo in operacije so nemalokrat zahtevne in zahtevajo specialistično znanje kirurgov. Predstavljamo primer pacienta, ki ni imel zasnov za zgornja stranska sekalca. Ortodonti v takih primerih včasih na mesti stranskih sekalcev pomaknejo podočnika, včasih pa ohranjajo prostor za vstavitev implantatov. Poseg se izvede, ko je rast obraznega skeleta zaključena, največkrat torej po dopolnjenem 18 letu starosti. 
Ortodont: Dr. Vidoševič, specialist ortodont
Kirurgija: D. Dovšak, maksilofacialni kirurg
Protetika: Iztok Privšek, dr. dent med.
Zobni tehnik: Tomaž Javornik

 

 • 001a Brezzobost

  001a Brezzobost

 • 001b Brezzobost

  001b Brezzobost

 • 002fb Dograditev Kosti

  002fb Dograditev Kosti

 • 003fb Dograditev Kosti

  003fb Dograditev Kosti

 • 004afb CB CT

  004afb CB CT

 • 005afb Vstavitev Implantata

  005afb Vstavitev Implantata

 • 006fb Protetika

  006fb Protetika

 • 007afb Implantat

  007afb Implantat

 • 008fb Protetika

  008fb Protetika

  Sejem Kozmetike (LOVE BEAUTY)

  V okviru dogodka Sejem Kozmetike (LOVE BEAUTY 09.04. - 10.04.2016), kjer bo D Center nastopil skupaj z Dentalnim centrom Clarus na razstavnem prostoru preOBRAZba (razstavni prostor 49), bo poleg predavanja dr. Davida Dovška (Koliko je pomembna lepota obraza in kaj lahko zanjo storimo?), ki bo na programu 09.04.2016 ob 13:30, organizirana tudi nagradna igra.

  Sejem_Kozmetika

  Nagrajeni bodo naključni izžrebanci nagradne igre, ki izpolnjujejo vse pogoje za sodelovanje, in sicer se bo ob zaključku nagradne igre izmed vseh zbranih in prispelih tiskanih kuponov izžrebalo 3 nagrajence, ki bodo prejeli sledeče nagrade:

  1. nagrada: preobrazba v višini 300 EUR
  2. nagrada: preobrazba v višini 200 EUR
  3. nagrada: preobrazba v višini 100 EUR

  Vljudno vabljeni.

   

  Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri Dentalnega centra Clarus in :D centra: »preOBRAZba« 

  1. Organizatorja nagradne igre

  Organizatorja nagradne igre Dentalni center Clarus in D center: »preOBRAZba« (v nadaljevanju: nagradna igra) sta podjetji Clarus Dental in partnerji d.o.o. , Šmartinska 152, 1000 Ljubljana in DKC, dentalno kirurški center d.o.o., ulica M. Majcna 12, 1000 Ljubljana.

   

  1. Trajanje nagradne igre

  Nagradna igra traja od vključno sobote, 9. aprila 2016, do vključno petka 15. aprila 2016.

   

  III. Definicije pojmov

  Pravila nagradne igre (v nadaljevanju pravila) definirajo postopke in pogoje, po katerih udeleženec sodeluje v nagradni igri. Veljavna pravila in pogoji sodelovanja so objavljeni na spletnih straneh www.clarus-dental.si in www.d-center.si ter dostopni na sedežih organizatorjev nagradne igre.

   

  1. Sodelovanje v nagradni igri

  Udeleženec nagradne igre je lahko vsaka polnoletna oseba, ki se strinja s pravili.

  V nagradni igri lahko sodeluje fizična oseba, ki je rezident Republike Slovenije, ki v času trajanja nagradne igre odgovori na nagradno vprašanje »Kje se nahajata Dentalni center Clarus in D center?« in bo med tremi ponujenimi tremi odgovori a) v ljubljanskem BTC-ju, b) v Mariboru c) v Kopru, objavljeno na kuponih v sejemskem katalogu Sejem lepote in kozmetike LOVE BEAUTY med 9. aprilom 2016 in 15. aprilom 2016, pravilno odgovoril na zastavljeno vprašanje.

   

  Za sodelovanje v nagradni igri je treba pripisati še osebne podatke: ime in priimek, ulico, poštno številko, kraj, e-poštni naslov, telefonsko številko.

   

  V nagradni igri ne smejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorjema nagradne igre, in njihovi bližnji svojci.

   

  1. Postopek izbora nagrajenca

  Nagrajeni bodo naključni izžrebanci nagradne igre, ki izpolnjujejo vse pogoje za sodelovanje, in sicer se bo ob zaključku nagradne igre izmed vseh zbranih in prispelih tiskanih kuponov izžrebalo 3 nagrajence, ki bodo prejeli nagrade.

   

  Žrebanje nagrajencev bo potekalo po zaključku nagradne igre v ponedeljek, 18. aprila 2016 ob 9:00 uri, izmed vseh tiskanih kuponov, ki bodo na sedež organizatorja prispeli po pošti oz. bodo oddani na sejmu med 9. aprilom 2016 in 15. aprilom 2016. Naključno žrebanje bo potekalo v navzočnosti tričlanske komisije, na naslovu Šmartinska 152, 1000 Ljubljana, kjer podjetji Clarus dental in partnerji d.o.o. in DKC, dentalno kirurški center d.o.o. opravljata svojo dejavnost. Člani komisije so zaposleni v podjetju organizatorjev nagradne igre. Zapisnik žrebanja, ki ga pripravi komisija, se hrani pri obeh organizatorjih. Odločitev organizatorjev nagradne igre o vseh vprašanjih v zvezi z izborom nagrajenca in pravili je dokončna in velja za vse sodelujoče. Pisni ugovori in pritožbe niso možni.

   

  1. Objava nagrajenca

  Rezultati nagradne igre bodo po izvedenem žrebanju objavljeni v ponedeljek, 18. marca 2016 ob 14:00 uri na spletnih straneh   facebook.com/DentalniCenterClarus in www.facebook.com/DcenterEstetike/.

   

  VII. Nagrada in njen prevzem nagrad

  Organizatorja nagradne igre bosta po zaključku nagradne igre podelila 3 nagrade, in sicer:     

  1. nagrada: preobrazba v višini 300 EUR,
  2. nagrada: preobrazba v višini 200 EUR,
  3. nagrada: preobrazba v višini 100 EUR.

   

  Vsak nagrajenec, ki bo prejel eno izmed treh nagrad, bo v višini zneska, na katerega se nanaša nagrada, prejel storitve Dentalnega centra Clarus in D centra, glede na posvet z posameznim zdravnikom in priporočilom, ki bo temeljilo na splošnem zdravju posameznika.

   

  Nagrajenci prevzamejo nagrade v skladu s pravili, ki veljajo za prevzem. Nagrade niso prenosljive in niso izplačljive.

   

  Če nagrajenec ne sprejme pravil akcije ter pravil za prevzem nagrade, do nagrade ni upravičen.

   

  Vsem sodelujočim organizator zagotavlja enake možnosti za pridobitev nagrade.

  Organizatorja si pridržujeta pravico, da ne podelita nagrade, če se:

  -        pojavi razlog za dvom o istovetnosti podatkov udeleženca,

  -        ugotovita, da je udeleženec sodeloval v nasprotju s temi pravili.

   

  VIII. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

  S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči dovoli podjetjema Clarus Dental in partnerji d.o.o. in DKC, dentalno kirurški center d.o.o., da se, če je izžreban, njegovi podatki, to so ime, priimek, kraj, objavijo na spletnih straneh facebook.com/DentalniCenterClarus in www.facebook.com/DcenterEstetike/.

   

  Organizatorja akcije se zavezujeta, da bosta pridobljene osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter da jih ne bosta posredovala tretjim osebam.

  Sodelujoči v nagradni igri so seznanjeni in se strinjajo, da organizatorja nagradne igre Clarus Dental in partnerji d.o.o. in DKC, dentalno kirurški center d.o.o. njihove posredovane osebne podatke uporabljata in shranjujeta skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Udeleženec dovoljuje, da Clarus Dental in partnerji d.o.o. in DKC, dentalno kirurški center d.o.o. navedene osebne podatke obdelujeta v svojih zbirkah ter jih uporabljata za statistično obdelavo, segmentacijo kupcev, obdelavo preteklega nakupnega vedenja, izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, obveščanje kupcev o morebitnih napakah na izdelkih, pošiljanje ponudb, oglasnega gradiva, revij, vabil na dogodke organizatorja in partnerskih podjetij organizatorja ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje ter zbiranje naročil oziroma, da posredovane podatke uporabi za neposredno trženje. Navedene osebne podatke lahko Clarus Dental in partnerji d.o.o. in DKC, dentalno kirurški center d.o.o. hranita in obdelujeta do pisnega preklica privolitve udeleženca. Na podlagi 73. člena ZVOP-1 lahko posameznik kadar koli zahteva popravek ali izbris podatkov, in sicer pisno na naslova: Clarus Dental in partnerji d.o.o., Šmartinska 152, 1000 Ljubljana in DKC, dentalno kirurški center d.o.o., M. Majcna 12, 1000 Ljubljana. Udeležencu pripadajo vse pravice skladno z ZVOP-1 in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

   

  1. Kršitve pravilnika

  Morebitne napake v delu in pri izvedbi akcije bo komisija reševala pravočasno in v skladu z dobrimi poslovnimi navadami. Pri hujši kršitvi tega pravilnika lahko komisija razveljavi del ali celotno akcijo in jo z ustreznimi popravki ponovi.

   

  Organizatorjeva odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti.

   

  1. Pritožbe

  Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da sodelujoči z odločitvijo za sodelovanje sprejme vse pogoje v zvezi z akcijo.

  Vsak sodelujoči lahko kadar koli pisno zahteva, da organizator nagradne igre v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja ter da ga o tem v nadaljnjih 5 dneh ustrezno obvesti (3. odstavek 72. člena ZVOP-1).

  Vse pritožbe in reklamacije glede organizacije nagradne igre rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator nagradne igre zavezuje, da jih bo odpravil v zakonsko določenem roku in o tem obvestil udeleženca.

   

  1. Spremembe pravil in pogojev

  Organizatorja nagradne igre lahko spremenita ta pravila, če to zahtevajo tehnični ali komercialni vzroki ali vzroki na strani javnosti.

   

  Organizatorja nagradne igre bosta o vseh spremembah in novostih obveščala udeležence z objavami na spletnih straneh     facebook.com/DentalniCenterClarus in www.facebook.com/DcenterEstetike/      

   

  XII. Privolitev sodelujočih

  Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da sodelujoči z odločitvijo za sodelovanje sprejme vse pogoje v zvezi z akcijo. Vsak sodelujoči lahko kadar koli pisno zahteva, da organizator nagradne igre v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja ter da ga o tem v nadaljnjih 5 dneh ustrezno obvesti (3. odstavek 72. člena ZVOP-1).

   

  Ljubljana, marec 2016

   

   

  Uspešno izvedena strokovna delavnica Osnove šivanja in oskrba manjših ran v ustni votlini

  Ponosni na uspešno izvedbo strokovne delavnice Osnove šivanja in oskrba manjših ran v ustni votlini, ki je potekala v prostorih ABC Acceleratorja, 9.1.2016, se iskreno zahvaljujemo izjemni skupini zobozdravnikov za poživljajočo strokovno diskusijo in natančno rokovanje, za katerega si želimo, da bi bilo v čim večji meri izkoriščeno pri vseh nadaljnjih strokovnih obravnavah pacientov.

  Prijetnemu druženju pa je botrovala predvsem prijaznost ekipe ABC Accelerator, ki nam je omogočila domačnost in udobje v eni od njihovih predavalnic, hkrati pa izvedba delavnice ne bi bila možna brez vrhunskih kirurških inštrumentov DeveMed, ki jih zastopa podjetje 3Go.

  Najlepša hvala vsem.

  Ekipa D Centra

  1 Tadej David Diskusija
  2 Tadej Risanje
  3 David Sivanje
  4 Skupina Predavanje
  5 Tadej David Predavanje
  6 Skupina Sivanje

   

   

  DELAVNICA: Osnove šivanja in oskrba manjših ran v ustni votlini (SOBOTA, 9.1.2016 od 8:30 do 14:00)

  Tečaj je namenjen osvežitvi teoretičnega znanja o uporabni anatomiji, šivalnih materialih in tehnik šivanja, največ poudarka pa bo na PRAKTIČNEM DELU - prikazani bodo videoposnetki  šivanja različnih ran v ustni votlini, udeleženci pa bodo vadili šivanje na modelih čeljusti in živalskem tkivu.

  Tokrat bomo vsebino NADGRADILI še z dvema temama, ki sta zelo pomembni za vsakega zobozdravnika:

   

  •  DRENAŽNE INCIZIJE ABCESOV V USTNI VOTLINI
  •  UKREPANJE PRI ANTROORALNIH KOMUNIKACIJAH

   

  Kotizacija (vključuje DDV) je 150 EUR.

  Prijave s plačili sprejemamo do 11.12.2015 na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

    

  DKC, dentalno kirurški center, d.o.o.

  Ulica Milana Majcna 12

  TRR: SI56 0201 8001 5124 396 odprt pri NLB d.d.

  NAMEN: VAŠE IME - DELAVNICA V D CENTRU

  SKLIC: SI00 03-2015

   

  V primeru potrebe po dodatnih informacijah nas lahko kontaktirate tudi na 041/639-125

   

  OsnoveSivanja
   H0A3211
   H0A3313
   H0A3428

  DELAVNICA: Interpretacija rentgenskih posnetkov v zobozdravstvu in oralni kirurgiji

  Interpretacija rentgenskih posnetkov v zobozdravstvu in oralni kirurgiji - od lokalnih posnetkov do CB CT-jev (Sobota, 19.9.2015 od 8:30 do 14:00)

  Rentgenska diagnostika je nemalokrat eden od najpomembnejših postopkov v obravnavi pacientov. Danes se ni lahko odločiti, kakšno rentgensko preiskavo opraviti pri posameznih pacientih ob različnih bolezenskih stanjih ali ob spremljanju pacientov. Sodobne diagnostične metode in tehnologije, s CT preiskavo s stožčastim snopom na čelu, nam po eni strani omogočajo izredno natančen vpogled v bolezensko dogajanje v kosteh čeljustnic in v zobeh, po drugi strani pa se moramo mi, ki paciente obravnavamo, zavedati odgovornosti, ki jo takšna tehnologija od nas zahteva.

  Večja natančnost preiskave pomeni, da lahko vidimo več – seveda, če znamo. Kar pomeni tudi, da nekaterih patoloških sprememb, ki se na posnetkih vidijo, ne smemo spregledati, če so za zdravje pacienta pomembne. V nekaterih državah je interpretacija rentgenskih posnetkov tudi zaradi forenzičnih razlogov prepuščena specialistom, pri nas pa so za interpretacijo posnetkov v glavnem odgovorni tisti, ki preiskavo indicirajo. Potrebno je tudi vedeti, kdaj je CT preiskava sploh indicirana, kdaj pa je morda dovolj že lokalni rentgenski posnetek.

  Na delavnici bomo tako osvetlili najpogostejša bolezenska stanja v zobozdravstvu in oralni kirurgiji, ki zahtevajo rentgensko diagnostiko, predstavili bomo tehnologijo ortopantomografskih posnetkov in aparatur za slikanje CT posnetkov s stožčastim snopom in predstavili bomo metode za interpretacijo posnetkov – od razumevanja anatomije in patologije do uporabe programske opreme.

  Kotizacija (vključuje DDV) je 150 EUR.

  Prijave s plačili sprejemamo do 07.09.2015

  DKC, dentalno kirurški center, d.o.o.

  Ulica Milana Majcna 12

  TRR: SI56 0201 8001 5124 396 odprt pri NLB d.d.

  NAMEN: VAŠE IME - DELAVNICA V D CENTRU

  SKLIC: SI00 02-2015

   

  Delavnice v D Centru

  Prva delavnica "Osnove šivanja in oskrba manjših ran v ustni votlini" je za nami. Namen delavnice je bil naučiti kolege veščin, s katerimi bodo lahko  v svojih ambulantah rešili večino primerov, pri katerih bo potrebno rane v ustih zašiti. Štiri ure in pol so hitro minile in vsem kolegicam in kolegom se zahvaljujemo za pozornost in vnemo, ki so ju pokazali med učenjem. 

  Delavnico bomo ponovili v jeseni, 19.9.2015 pa bomo organizirali še delavnico Interpretacija rentgenskih posnetkov – od lokalnih rentgenskih posnetkov do računalniške tomografije s stožčastim snopom. Namen delavnice bo naučiti kolege, kako se odločiti o vrsti rentgenskega slikanja, kdaj in kako opraviti kontrolne rentgenske posnetke, kako interpretirati posnetke in spremembe na njih in kako spoznati večino patoloških sprememb, ki jih srečujemo v svojih ambulantah. 

  Pohitite s prijavami na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

   

   

   

  1. delavnica: Osnove šivanja in oskrba manjših ran v ustni votlini

  1. Strokovni tečaj - delavnica

  bo  11. aprila 2015.

  Tečaj je namenjen osvežitvi teoretičnega znanja o uporabni anatomiji, šivalnih materialih in tehnik šivanja, največ poudarka pa bo na praktičnem delu – prikazani bodo videoposnetki šivanja različnih ran v ustih, udeleženci pa bodo vadili šivanje na modelih čeljusti in na živalskem tkivu.

   

  Podrobnosti si lahko preberete v letaku.

  Glede na aktivni način dela, je število udeležencev omejeno na maksimalno 10, morda 12, zato pohitite s prijavo.

  Dodatne informacije o vseh tečajih lahko najdete na spletni strani D centra (http://www.d-center.si/index.php/strokovni-uporabniki), na voljo pa smo vam tudi na telefonski številki 041/639 125 ali na

  e-pošti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

  Vljudno vabljeni.

  Vse dobro vam želi,

  Ekipa D centra

  Tečaji v letu 2015

  Drage kolegice, cenjeni kolegi. Ideja, da bi v D centru izvedli nekaj tečajev, ki bi bili namenjeni predvsem splošnim zobozdravnikom, je zorela nekaj let. V letu 2015 smo predvideli obdelati štiri teme na tečajih, ki se bodo zvrstili pred poletjem in po poletju. Gre za teme, za katere menim, da bi jih bilo smiselno na slikovit in praktičen način predstaviti splošnim zobozdravnikom in njihovemu osebju. Vsi tečaji bodo potekali ob sobotah dopoldan v D centru, trajali bodo okrog štiri ure, začeli se bodo z zajtrkom in teoretičnim delom. Tečaji so namenjeni manjšim skupinam do 12 ljudi in bodo potekali v sproščenem vzdušju, vsak udeleženec lahko vpraša karkoli in kadarkoli. 

   

  Izvedli bomo naslednje tečaje (urnik bo objavljen na spletni in Facebook strani septembra, 2015)

  • Ekstrakcije zob – kdo, kdaj, kako? (november)
  • Oskrba manjših ran v ustni votlini in osnove šivanja (oktober)
  • Interpretacija rentgenskih posnetkov – od lokalnih posnetkov posameznih zob do CT posnetkov različnih regij v čeljustih (september)
  • Kako naj zobozdravniška asistentka ali kirurška inštrumentarka organizira delo v ambulanti (december)

  Za podroben opis tečajev se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom. Registrirate se lahko tukaj.

  Strokovni uporabniki

  Vpišite svoje podatke