Pred posegi

Na oskrbo pri ZOBOZDRAVNIKU oziroma na poseg V USTNI VOTLINI je potrebno priti z umitimi zobmi oziroma protezami. Slednje bomo pred posegom začasno varno spravili. Pred kirurškim posegom pacientom z alkoholno raztopino očistimo del obraza okrog ust in smiselno je, da se na poseg pride brez ličil.

Enako velja tudi za ESTETSKE POSEGE na koži in POSEGE Z LASERJEM. Če imate kakršenkoli izpuščaj na koži ali sluznici, je pomembno, da o temu obvestite terapevta. Če se vam pogosto pojavljajo herpetični izpuščaji, je smiselno, da se vas zaščiti z zdravili.

Posege večinoma izvajamo v lokalni oziroma prevodni anesteziji (pomeni, da pacienti med posegi ne spijo) in na poseg ni potrebno priti tešč. Zdravljenja z zdravili, ki jih pacienti jemljejo, ni potrebno spreminjati, razen, če je bilo na pregledu pred posegom tako dogovorjeno.

Pacienti pri katerih je potreben daljši poseg (več kot dve uri), naj si priskrbijo prevoz domov. Občasno ti pacienti prejmejo blago uspavalno sredstvo pred operacijo (nekateri med posegom tudi zaspijo) in na dan operacije ne smejo upravljati z vozili. Pred daljšimi posegi je prav tako smiselno na dan posega nekoliko omejiti vnos tekočin, da ne bo nuja po odvajanju med posegom prehuda.