Cenik

Različni pacienti potrebujejo različne vrste zdravljenja – to še posebej velja za področje implantologije in protetike, kjer je ena najpomembnejših faz v zdravljenju ravno načrtovanje. Vsak pacient po natančnem pregledu prejme izčrpen opis zdravljenja, pisni izvid, predračun in časovni načrt predvidenega zdravljenja.

Pacienti večkrat vprašajo, koliko stane npr. implantat, vendar si redkokdo verjetno želi implantata, ampak lep in funkcionalen zob na implantatu, ali pa mostiček, ali pa protezo, ki je lahko vpeta na dveh, štirih, petih ali osmih implantatih. Vse je odvisno od posameznikovih anatomskih pogojev, želja, navad, in nenazadnje tudi finančnih zmožnosti. Enako velja za ostale kirurške posege, nekirurške vrste zdravljenja in zobozdravstvene posege.

Nemalokrat je pred določenimi posegi potrebno kirurško ali pa nekirurško pozdraviti še kaj drugega kot osnovni problem pri pacientih in ravno zato je še kako pomembno, da se pred začetkom obravnave pacientov opravi natančen pregled, da se pregleda rentgenske posnetke, fotografije, izvide morebitnih predhodnih zdravljenj, nato pa se napravi načrt zdravljenja. Cena pregleda pred kirurškim posegom je 50 €, cena obsežnejšega pregleda z izdelavo načrta zdravljenja pa 80€.

V D centru lahko pacienti opravijo celotno rentgensko diagnostiko. Rentgensko slikanje se zaračuna posebej. Za naše paciente je cena izvida rentgenskih posnetkov zajeta v ceni pregleda.

Natančen predračun torej pacient prejme po natančnem pregledu pacienta, dokumentacije in rentgenskih posnetkov, kadar je to potrebno. Navedene so cene nekaterih pogostih posegov.

Rentgensko slikanje
Lokalni rtg posnetek 15 €
Ortopan 28 €
CB CT segmenta 50 €
CB CT ene čeljusti 70 €
CB CT obeh čeljusti 99 €
Izvid 2D 50 €
Izvid 3D 80 €
   
Implantologija
Vstavitev zobnega implantata 800 € - 900 €
Odprtje implantata in namestitev oblikovalca dlesni 100 €
Kostna dograditev ob implantaciji 150 € - 300 €
PRF (odvzem krvi in izdelava A-PRF+ in/ali i-PRF, e-PRF) 120 €
Dvig sinusnega dna (odprt, celoten del izza podočnika) 800 € - 1.000 €
Dvig sinusnega dna (zaprt) 0 € – 200 €
   
Oralna kirurgija
Kirurška odstranitev modrostnega zoba 150 € - 320 €
Apikotomija 280 € - 380 €
   
Estetska kirurgija
Lasersko odstranjevanje žilnih sprememb 60 € - 120 €
Lasersko odstranjevanje benignih kožnih sprememb 60 € - 120 €
Korekcija povešenih zgornjih vek 1.400 €
Korekcija spodnjih vek 1.600 €
Injiciranje Botulinum toksina (Dysport) 2,5 € / enoto
Injiciranje kožnih polnil (Belotero) 320 € / 1 ml