Estetska kirurgija

V D centru se estetiki obraza posvečamo celostno. Vsak kirurški poseg in vsak zobozdravniški poseg morata biti izvedena estetsko. V grobem seveda v pogovoru, literaturi ali na spletu estetski posegi ali estetsko zobozdravstvo predstavljajo tiste posege, ki niso namenjeni izboljšanju zdravja. Ampak kaj to pomeni? Če nekoga moti utrujen videz in mu omogočimo, da bo videti bolj mladostno, se bo zaradi tega zanesljivo bolje počutil in težko je postaviti mejo, kaj služi zdravju in kaj ne.

Kot rečeno, za nas je pomembno, da se vsak poseg izvede estetsko. Tudi, če gre za rane v ustih, morajo biti te oskrbljene estetsko. Enako velja v zobozdravstvu. Pod pojmom estetsko zobozdravstvo se večinoma opisuje luske, prevleke, zobni nakit. Naša filozofija je, da mora biti celotno zobozdravstvo estetsko, kaj drugega danes sploh ni sprejemljivo. To je tudi razlog, da nimamo koncesije za zobozdravstvo, saj pod pogoji, ki jih opredeljuje ZZZS, ni mogoče delati estetsko, kajti to največkrat zahteva uporabo dragih tehnologij in materialov.

Sestavni del maksilofacialne kirurgije je tudi estetska kirurgija obraza. Maksilofacialni kirurgi zdravimo poškodbe obraznega skeleta, prirojene malformacije obraza, tumorje v področju ust in obraza, zaradi česar poznamo tkiva na obrazu do potankosti. Estetski posegi na obrazu danes ne predstavljajo samo klasičnih »face lift« operacij, ampak se vedno bolj uveljavljajo tudi nekirurške metode pomlajevanja. V prvi vrsti in največ se uporablja injiciranje kožnih polnil s hialuronsko kislino in pa injiciranje Botulinum toksina, ki prepreči krčenje mišic na obrazu. V D centru imamo z obojim dolgoletne izkušnje, hkrati pa našim pacientom nudimo tudi lasersko pomlajevanje kože z Er-Yag in Nd-Yag laserjem.