Imate napotnico?

V D centru imamo polovično koncesijo za maksilofacialno in oralno kirurgijo, vse nekirurške zobozdravstvene storitve v D centru so izključno samoplačniške.

Če imate napotnico se lahko naročite preko obrazca, preko telefona ali osebno v D centru. V jeseni 2019 bo možno tudi naročanje preko portala https://narocanje.ezdrav.si.

Naročanje se izvaja za prvi pregled. Tudi objavljene čakalne dobe so čakalne dobe za prvi pregled. Termin posega določi zdravnik po pregledu in stopnja nujnosti na napotnici za prvi pregled ne odraža nujno tudi stopnje nujnosti posega.

Preverite prosim, da imate veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja, ki jo morate ob pregledu prinesti s seboj. Preverite tudi, če imate urejeno dodatno zavarovanje. Napotnico lahko napišeta osebni zobozdravnik ali osebni zobozdravnik. Lahko jo napiše tudi čisti zasebnik brez koncesije, ampak le v primerih, če nimate izbranega osebnega zobozdravnika s koncesijo, kar pa je razvidno iz kartice zdravstvenega zavarovanja.

Kljub dejstvu, da problem čakalnih dob ostaja enak že nekaj desetletij, nekateri pacienti, s katerimi se o tem pogovarjamo v ambulanti, še vedno ne razumejo, od kod te izvirajo.

Prosimo, preberite si pojasnilo o čakalnih dobah, da ne bo nesporazumov pri nas.