Pred pregledom ali posegom

Navodila pacientom pred prvim pregledom/obiskom pri nas in navodila pacientom pred posegi pri zobozdravniku ali kirurgu

Spoštovani pacient, cenjena pacientka.

Cenimo, da ste se odločili za obravnavo v našem D centru. Potrudili se bomo, da ustrežemo vašim željam in da izpolnimo vaša pričakovanja. Žal bo do nadaljnjega dostop do naših prostorov nekoliko otežen zaradi gradbišč v okolici Celovških dvorov. 

Če prihajate z avtomobilom, imate možnost parkirati v garaži za obiskovalce. Oglejte in natisnite si navodila za parkiranje. Lahko pa parkirate tudi na parkirišču nakupovalnega centra Aleja, kjer so prve tri ure parkiranja brezplačne. 

Pred prvo obravnavo pri nas je potrebno izpolniti vprašalnik o zdravju. Lahko si ga ogledate in natisnete doma ter prinesete že izpolnjenega s seboj. Tako boste prihranili kar nekaj časa.

Na prvi pregled prinesite prosim vso medicinsko dokumentacijo, ki je povezana z vašim pregledom pri nas, vključno z rentgenskimi posnetki, prav tako seznam zdravil, ki jih morda jemljete.

Če prihajate z napotnico, preverite, da je ta veljavna in da imate urejeno zdravstveno zavarovanje.

Paciente, ki prihajate na poseg h kirurgu ali k zobozdravniku, vljudno prosimo, če se držijo terminov, ki so jim bili dodeljeni. Še bolje je, da se pride na predviden poseg 10 ali 15 minut prej. Pred posegi je namreč potrebno izpolniti še nekaj formalnosti, nenazadnje se je potrebno pred posegi umiriti, nekateri pacienti potrebujejo pred posegi še zdravilo.

Vsi pacienti prejmejo tri dni pred predvideno obravnavo pri nas sporočilo o terminu obravnave. Nekatere paciente se pokliče, drugi prejmejo sms. Vljudno prosimo, če potrdite svoj prihod, oziroma odpoveste termin, če ne morete priti v dodeljenem terminu. Pacientom, ki so samoplačniki, in ki svojega termina ne odpovejo pravočasno – torej, ko prejmejo sporočilo o terminu, bomo zaračunali 80 € - celotna ekipa namreč ostane brez dela v času, ko bi lahko obravnavali koga drugega.

Pacienti, ki prihajate z napotnico, poskrbite, da imate veljavno napotnico. Prebrati je potrebno izvid pregleda in preveriti, ali je bilo postorjeno vse, kar se je v izvidu zahtevalo oziroma prosilo. Poskrbite, da imate s seboj vso potrebno dokumentacijo – rentgenske posnetke, izvide morebitnih preiskav itd. Če pacient z napotnico ne more priti na dogovorjen termin posega, nas mora o tem pravočasno obvestiti. Najkasneje takrat, ko prejme z naše strani obvestilo o terminu obravnave. Če tega ne stori in ne pride na poseg, se ga črta iz seznama pacientov in na poseg bo moral k drugemu koncesionarju.

Če je to izvedljivo, je smiselno, da se na poseg pride brez ličil. Pred kirurškimi posegi namreč kožo obraza očistimo in razkužimo.

Če imate pred obiskom ali posegom pri nas še kakršnakoli vprašanja, nas lahko vedno kontaktirate bodisi preko telefona ali elektronske pošte.

Veselimo se vašega obiska,
ekipa D centra